Trend

Astrolojide Güneş ve Güneşin İnsanlar Üzerindeki Etkileri

astrolojide-gunes-ve-gunesin-insanlar-uzerindeki-etkileri

Çoğu kişi “Güneş burcu” tabirini duymuştur. Bundan dolayı düşünmüşsünüzdür astrolojide bu kadar güçlü bir rolü mü var? Cevabı ise doğada; Güneş, Güneş sisteminin merkezi olduğu için yıldız haritalarımızda da aynı şekilde büyük bir rol üstlenmelidir. Güneş, kim olduğumuzun ve bununla beraber kim olabileceğimizin özü ve çekirdeğini gösterir.

Astroloji evrenin matematiği üzerine kuruludur. Astrologlar, doğanın sembolizmasını ve gezegen yörüngelerinin spesifik geometrilerini inceleyerek yaşamın reel kaynağını daha iyi anlayabileceğimizi hissederler. Eğer Güneşin etkileri ansızın tükenirse, Dünya üzerindeki yaşam da anında sona erecektir, bunu algılamak hem dehşet verici fakat hem de hayranlık uyandıran bir şeydir. Bütün yaşayan canlılar çaresizce Güneş’in yaşam veren sıcaklığına muhtaçtır. Neyse ki, Güneş’in yakınlarda tükeneceğine dair bir kanıt yok, bu gerçekle rahatlayabiliriz!

Doğum haritanızdaki Güneş sizin irade gücünüzü, gururunuzu ve hırsınızı yansıtır. Bu nitelikler hayatınız süresince iniş çıkışlar gösterebilir, o nedenle astrologlar doğum haritanızdaki manevi özelliklere bakar ve değişiklikleri ilerletilmiş harita ve Güneş haritası dönüşü benzer biçimde başka yollarla gözlemlemeye devam ederler. Bunlar ileri tekniklerdir fakat şimdilik astrolojik yöntemlerin kişinin olgunluğunu ve büyümesini izlediğini söylemekle yetinelim.

Güneş bir astrologa sizin için harbiden neyin önemli bulunduğunun ipuçlarını verecektir. Kariyeriniz veya toplum adına yapmış olduğunuz işler karşılığında iyi mi bilineciğinizi ve ününüz hakkındaki işaretler verir. Astrolojide hiçbir şey önceden belirlenmiş yada kader değildir ama Güneş’in pozisyonu ve düştüğü burç geliştirmeye karar verdiğiniz yetenekleriniz hakkındaki ipuçları verir.

Güneş egonuzu ve özgüven seviyenizi sembolize eder. Güneş’in pozisyonu kendinizi nasıl görmüş olduğunuzu ve bununla beraber başkalarının sizi iyi görmesini istediğinizi ortaya çıkarabilir. Daha da ileri giderek, Güneş ek olarak siz öyle isteseniz de istemeseniz de, başkalarının gerçekten sizi nasıl gördüğünü yansıtır! Aslında astrolojide sizin bu üç ayrı görünüşünüzün hepsini birden görmenin yolları vardır.

Güneş, güneş sisteminin kralı olarak, erkek otorite figürleriyle yahut hayatınızdaki baskın adam karakterleriyle yaşadığınız zorlukları ya da aranızdaki yardımlaşmayı gösterir. Babanız, patronunuz ya da bir müşteriniz güneş tarafınca tanımlanacaktır. Eğer kadınsanız, adam dostunuz veya kocanız da güneş tarafınca temsil edilecektir. şayet erkekseniz, güneş babanız veya adam patronunuz gibi baskın adam karakterleri temsil etse bile dış görünüşünüzü daha fazla vurgulayacaktır. Sonrasında göreceğiniz şeklinde kadın veya adam olun fark etmez, ay ise yaşamınızdaki önemli hanımlara işaret eder.

Güneş, aydınlığı yönetir ve bununla birlikte dokunduğu herhangi bir gezegenin özelliğini artırır. örneğin şayet Güneş ve Jüpiter’in yörüngeleri çok yakınsa, Jüpiter’in iyiliği aydınlanacak ve güneş’in varlığı sayesinde çok daha belirgin olacaktır. Güneş’in besleyici ışığı altında, Jüpiter’in güçleri ve bunun yanında faydası artar. Bu ancak doğum haritaları açısından değil fakat sene boyunca da geçerlidir. Jüpiter uzaydaki yolculuğu esnasında diğer gezegenlere dokunur ve her gezegene güçlü ve canını veren sıcaklığını ve ışığını yayar. (o nedenle, Jüpiter ve Güneş'in kavuştuğu günü senenin en şanslı günü olarak seçerim.)

Güneş Zodyak’ın on iki takım yıldızını (burcunu) bir senede dolaşır. Güneş vücudunuzda kalbin ve bununla beraber omuriliğin koruyucusudur. Aslan burcunun yöneticisidir. Ayrıca güneş pazar gününü yönetir.

Hiç yorum yok