Trend

Banshee (Ölüm Perisi) Nedir? Banshee Efsanesi

banshee-olum-perisi-nedir-banshee-efsanesi

Banshee (Ölüm Perisi) İrlanda mitolojisindeki efsanevi yaratıktır. İrlanda dilinde Bean Sidhe, İskoçya Kelt dilinde Ban Sith “Perilerin Sahibesi” anlamına gelir. Ölüm çığlıkları atar. Çığlığını duymak aileden birinin öleceğinin habercisi demektir. Banshee (Ölüm Perisi) hakkında ilk yazılar 8.yy’dan kalmadır.

Kuzey İskoç ailelerinde hala ölüm perisi veya ev hayaletine inanlar vardır. 1948 yılında Banshee görüldüğüne dair iddialar ortaya atıldı. Banshee’lerin genelde gri veya beyaz kıyafetleri, soluk saçları olduğu düşünülüyordu. Gümüş bir tarak ile saçlarını fırçalayan periler, deniz kızları ile benzerlik göstermekteydi. Bu nedenle İrlandalılar yerde tarak görürse asla dokunmazlar. Bu tarağın onları cezbetmek isteyen Banshee’lerin bir tuzağı olduğunu düşünürler.

Banshee’ler aslında saf İrlanda kanı taşıyan ailelerin koruyucu perileridir. Ait oldukları aileleri  uyarırlar ve onları çok severler. Birinin öleceğini hissettikleri zaman yas tutmaya, ağıtlar yakmaya başlarlar. Aynı anda birkaç Banshee’nin çığlık attığı duyulursa, ölecek olan kişinin önemli birisi olacağına işarettir.

Hiç yorum yok