Trend

Basilisk Nedir? Basilisk Yılanı Harry Potter

basilisk-nedir-basilisk-yilani-harry-potter

Avrupa mitolojisinde adı geçen Basilisk binlerce yıl yaşayabilen devasa ölçülerde yılan veya ejderha türünden bir yaratıktır. Basilisk yılanı "yılanların kralı" olarak da bilinir. Efsanevi yaratık Harry Potter'da da vardır. Sadece zehirli dişleri değil bakışları da öldürücüdür. Basilisk nedir? Adını Yunanca anlamı kral olan basiliskostan alır.

Taşlaştırma özelliği de vardır. Arkeolojik kazılarda bulunan taşlaşmış insanları gerekçe göstererek Basilisk’in gerçekten yaşadığını savunanlarda vardır. Basilisk canavarı ünlü fantastik seri Harry Potter’ın ikinci kitabında (Sırlar Odası) yılan olarak betimlenmiştir.

Genellikle bir yılan şeklindedir. Fakat bazende baş kısmı horoz, kuyruk kısmı yılan şeklinde tarif edilir. Yunanca adı “küçük kral” anlamına geldiğinden “yılanların kralı” denir. Ağzından ateş çıktığı ve sadece tıslamasıyla da öldürebildiği anlatılır. Akrepler gibi kuru iklimleri tercih ederler. Isırığı, kurbanını hidrofobik hale getirir. Enteresandır ki sadece tilki tarafından öldürülebilir. Başka bir kaynağa görede, horoz ötüşü Basilisk için ölümcüldür. Basiliskler “kara kurbağasının altında kırılan horoz yumurtasından” doğarlar.

1 yorum:

  1. Harry potterı dev basilisk yılanı ısırdığında profesör Dumbledore ın kırmızı anka kuşunun göz yaşı iyileştirmişti

    YanıtlaSil