Trend

Zombi Nedir? Zombiler Hakkında Bilgi

zombi-nedir-zombiler-hakkinda-bilgi

Zombi, Voodoo’nun Afro-Caribbean ve Creole ruhani inanç sistemlerinde ölümsüz bir insandır. Bu folklorik zombiler doğaüstü güçler ve şamanistik hekimliği aracılığıyla, yaşayanlar arasında vehamet yaratmak amacı ile ölü insan bedenlerinin yeniden canlandırılmasıdır. Zombilerin daha korkunç versiyonları yamyamlık öğesi kullanılarak tehlike sinemasında sıkça sergilenmektedir.

Voodoo inancına bakılırsa ölü bir insan yahut mambo tarafınca yeniden diriltilebilir. Zombilerin kendi bilinçleri ya da istekleri olmadığı için bokor yahut mambo’nun testü altındadırlar. Zombi aynı zamanda voodoo yılan tanrısı niger-congo’nun adıdır. Kongo dilinde kullanılan ve tanrı anlamına gelen ‘’zambi’'sözcüğüne benzemektedir.

1937 yıılında haitide’ki eski adetler üzerinde meydana getirilen bir inceleme sırasında Zora Neale Hurston, 1907 yılında 29 yaşlarındayken ölmüş ve gömülmüş Felicia Felix-Mentor ile ilgili bir söylentiyle karşılaştı. Köylüler ölümünden 30 yıl sonra Felicia'yı yollarda sersem bir şekilde ve yanında birkaç kişi ile birlikte yürürken gördüklerini söylüyorlardı. Hurtson, bu bahsedilen insanlara çok güçlü ilaçlar verilmiş olduğu söylentilerinin peşine düştüyse de daha fazla malumat vermeye hevesli bireyler bulamadı.

Hiç yorum yok