Trend

Astrolojide Merkür ve Merkürün İnsanlar Üzerindeki Etkileri

astrolojide-merkur-ve-merkurun-insanlar-uzerindeki-etkileri

Romalılar bu küçük, hızlı hareket eden gezegeni “Tanrıların Habercisi” olarak adlandırdılar. Mitolojiye nazaran Merkür’ün aden, cehennem ve Dünya arasında istediği şeklinde seyahat etmesine izin verildi çünkü çok zekiydi ve Jüpiter onun diğer tanrıları iyi bir halde temsil edeceğini düşünüyordu. Bu köktencilik bir şey sayılırdı, zira tüm diğerlerinin örneğin Neptün, Venüs ve Mars’ın gidecekleri bölgeler çok kısıtlıydı. Bugün Merkür yaşamın öteki önemli etkileri yanında seyahatide yönetir.

Spesifik olarak Merkür duygusal olmayan, rasyonel ve objektif düşünceyi temsil eder. Merkür'ün bir ev ve burçtaki konumu, kişinin fikir tarzını gösterir. Çok hızlı hareket eden Merkür esnektir, basit adapte olur ve uyum sağlar.

Merkür’ün en önemli etkileri bilginin yayılmasına yardımcı olmaktır, o nedenle algı, dil, yazı, redaksiyon, araştırma, konuşma ve öğrenmeyi yönetir. Bununla birlikte telekomünikasyon, hesaplama, bilgisayar yazılımı, elektronik donanımlar, posta servisi, nakliye, kurye ve her çeşit ulaşımı yönetir. Bu gezegenin günlük hayatın işleyişiyle ilgili çok fazla sorumluluğu vardır.

Merkür astrolojide İkizler ve Başak burçlarını yönetir. Her burçta iki ya da üç hafta geçirir fakat senede üç ya da dört kere geri gittiği vakit, bir burçta on hafta kadar kalabilir. Güneş’ten asla bir süre fazla uzakta değildir ve Zodyak’taki turunu ortalama bir senede tamamlar. Merkür’ün yönettiği gün çarşambadır. 

Hiç yorum yok