Trend

Vril Projesi Nedir? Vril Enerjisi ve Gizli Örgüt

vril-projesi-nedir-vril-enerjisi-ve-gizli-orgut

Vril cemiyeti, tartışmalı bir mevzudur. Çünkü aksini iddia eden pek çok kişilere rağmen bu şekilde bir grubun gerçekten var olduğuna dair hiçbir kanıt yoktur. Sözde vril cemiyeti'ni harbiden meydana getiren şey, bir bilim-kurgu hikâyesi olarak başlamış olmasıdır. Edward Bulwer-Lytton, Victoria döneminde yaşamış bir yazardı. "The Last Days of Pompeii" (Pompei'nin Son Günleri) şeklinde kitabıyla ünlenmişti. 1870'de "The Power of The Coming Race" (Gelecek Irkın Gücü) adlı bir bilim-kurgu romanı yazdı. İnsan üstü, meleği andıran, yer altında yaşayan bir ırkı ve onların esrarlı enerji gücü vril'i anlatıyordu.

Vril, "her şeye nüfuz eden" süresiz güçte bir sıvıydı. Vrilya adında bu halk/ırk, bu enerji kaynağını zihinleriyle test edebiliyor, hem iyilik hem de kötülük için kullanıyorlardı. Hikâyeye bakılırsa, yerkürenin içini doldurmuşlardı ve yerleşecek yeni bölgeler bulmak için dünya yüzeyine çıkmaya hazırlanıyorlardı. Ve tabii yeni medeniyetlerini kurabilmeleri için can sıkıcı insan sürüsünün yok edilmesi gerekiyordu. Büyük ilgi toplayan kitap, yerkürenin içinin boş olduğu ve uzaylıların burada yaşadığı yönündeki söylentilerin kaynağıydı. Vrilya halkı, Atlantislilerin soyundan geliyordu ve efsanevî şehri yok eden sel sularından kaçmak için dünyanın merkezine sığınmışlardı.

Roman, Atlantis'e inananlar içinde çok tutuldu. Daha da önemlisi, "vril" sözcüğü, "yaşam veren iksir" anlamında kullanılmaya başlandı. 1935'te alman bilim insanı ve bilim-kurgu yazarı Willy Ley, Nazi Almanyası'ndan kaçarak  Amerika'ye geldi. İki sene sonra yazdığı bir makalede vrilin teknolojisinden yararlanmak için varlığını araştıran  Wahrheitsgesellschaft (reel cemiyeti) adlı bir gruptan söz etti. Ley'in gruptan laf etmesi üzerine başka araştırmacılar da reel vril cemiyetinin İkinci Dünya Savaşı'ndan sonrasında Almanya'da var bulunduğunu iddia ettiler. 1960'ta Jacques  Bergier ve Louis Pauwels,  spekülatif bir kitap olan "Morning of The Magicians"ı (Büyücülerin Sabahı) yayınladı. Kitapta vril cemiyeti hakkında iddialarda da bulunuyorlardı. Berlin vril cemiyeti, onlara göre thule cemiyeti ve Nazi Partisi'nin öncülüydü.

Ötekiler, cemiyetin vrilya ile harbiden iletişime geçtiğini ve nazilerin vril teknolojisiyle çalışan ve 1945'te Prag'a giden uçan daireyi (v-7) bu sayede inşa ettiğini yazdılar. Anlatılanlara göre savaş nihayetinde vril cemiyeti, malzemeleri toplamış, uçan dairelerini almış ve Antartika'daki gizli saklı bir yeraltı karargâhına yerleşmişlerdi. Vril teknolojisinin Naziler'in 1942'de Ay'a inmesini sağladığı da iddia etmişler. Bu iddiaya göre Naziler, Ay'da bir yeraltı merkezi inşa etmişlerdi ve bu yapı, bugün hâlâ ay'daydı...

Hiç yorum yok