Trend

Parapsikoloji Nedir? Parapsikoloji Nasıl Uygulanır?

parapsikoloji-nedir-parapsikoloji-nasil-uygulanir

Bilinç ve zihin üzerine yapılan geniş kapsamlı bir araştırma alanıdır. Birçok insan parapsikolojinin araştırdığı alanları istemsizce yapabilir. Amacı bu doğaüstü kabul edilen güçleri bilinçli bir şekilde ortaya çıkarmaktır. Zihin ile madde arasında etkileşim sağlanabilir. İki zihin arasında hiçbir araç kullanmadan iletişime geçilebilir. Tabi ki bilimsel olarak tam anlamıyla onaylanmamıştır. Ancak psişik yetenekleri bilinçli bir şekilde yapabildiğini iddia eden insanlar vardır.

Parapsikolojinin araştırdığı en çok dikkat çeken konulardan bazıları astral seyahat, telepati, lusid rüya(lucid dream) ve telekinezidir. Astral seyahatte fiziksel beden dışında bilinçli bir şekilde gezerek edinilen deneyimler ifade edilir. Telepati zihinler arasında hiçbir araç ve beş duyu kullanılmadan bilgi alışverişi yapmaktır. Lusid rüya uyurken gördüğümüz rüyalarda bilinçli olmaktır. Rüya sırasında rüyada olduğunun farkına varıp kontrol edebilmektir. Telekinezi ise yine zihne verilen telkinlerle maddelere fiziksel baskıda bulunmadan şeklini değiştirmek ve hareket ettirmektir.

Uri Geller canlı yayınlarda telekinezi ve telepati yapmıştır. Kaşıklara fiziksel baskı yapmadan bükmüştür ve sunucunun kağıda çizdiği resmi telepati ile tahmin edebilmiştir. Bunları bir şov olarak sergilemektedir. Astral seyahatın en büyük örneği olarak Piri Reis’in çizdiği dünya haritası gösterilir. Yaşadığı dönemde şimdiki gibi bir teknoloji olmadığını düşünürsek bu hiçte mantıksız gelmiyor. Christopher Nolan tarafından yazılan ve yönetilen Inception(Başlangıç) filminde rüyada farkındalıktan söz edilir. Yani lusid rüya anlatılır. Hatta rüya içinde rüya görülüp bilgi hırsızlığıda yapılabilir filmde.

1 yorum:

  1. Uri Geller telekineziyle kaşık büktüğünde çok şaşırıp denemiştim ama olmamıştı. Sanırım iyi odaklanamadım :)

    YanıtlaSil