Trend

Astra Seyahat Nedir? Astral Seyahat Hakkında Bilgi

astral-seyahat-nedir-astral-seyahat-hakkinda-bilgi

İnsan ruhunun bedeninden ayrılıp tekrar dönmesine astral seyahat denir. Bedenden ayrılıp seyahat eden bedene de astral beden denir. Astral beden, bilinçlidir. Bedenden ayrı olarak istediği gibi seyahat edebilir. Ruhun bendenle ilişkisi.

Ruhun bedenden ayrılması astral seyahat nasıl yapılır?

Laboratuvar deneyleri, bu konuda bazı somut sonuçlar vermiştir. Ölüm halindeki hastalar, periyodik olarak tartılmıştır. Terlemenin ve doku ölümünün getirdiği kayıplar göz önüne alınmış ve kaydedilmiştir. Ölüme doğru saatte 28 gramlık hafifleme izlenmiştir. Ölüm anında ise bir anda beden, 21 gram hafiflemiştir. Ölüm anında çekilen birçok fotoğraflarda ise bedenin üzerinde bulutumsu görüntüler belirlenmiştir. Demek ki bedenden dışarı çıkan bir şey var. O şey, gerek ölüm, gerek normal uyku ve gerekse astral çıkış anlarında fiziksel bedeni boşaltmaktadır. Acaba o şey, "ruh" adını verdiğimiz o bilinmez midir? Bedenin ve benliğin birbirinden ayrılması, bazen uykuda, bazen de uykuya ya da uyanışa geçiş anlarında olmaktadır. Çoğu zaman da bir baygınlık, ağır bir hastalık anında ortaya çıkmaktadır. Ancak medyum özelliklerine sahip kişilerce isteğe bağlı olarak her an için gerçekleştirilebilmektedir.

Astal seyahatte bedenimizi seyredebilir miyiz?

Ayrılma anında çevre aynıdır. Ama görüş açısı, birkaç metre yukarıdadır ya da yana kaymıştır. Olayı yaşayan herkes, kendi bedenini seyredebilmektedir. Bazıları kendilerini bir bulut olarak tarif etmektedirler. Bir kısmı ise bedenlerine göbek bağına benzer bir bağla bağlı olduklarını anlatmışlardır. Ayrılma olayını yaşayan kişi, genellikle çok mutludur ve hafiflemiştir. Duvar, kapı gibi bütün katı engellerden rahatlıkla geçebilir. Süre, belli değildir. Kişi durumunu fark edince, derhal bir şok hali oluşur. Hemen panik başlar ve kişi, kendini kendi bedeninde bulur.

Astral seyahat yapan kişiler ölülerle iletişim kurabilir mi?

Seyahat halindeyken bazı kişiler, yakınları da dahil bazı ölmüş insanlara rastladıklarını söylemişlerdir. Fiziki hiçbir eşyaya veya yakınlarda uyuyan bir başka kişiye temas edilememektedir. Olayın başında ve sonunda hissedilen temel duygular, bir boşluğa doğru düşüş ve felç olma zannıdır. Özellikle uykuya geçiş anlarında bu iki duyguyu herkes yaşamıştır. Bir boşluğa doğru düşüş duygusu ve arkasından gelen müthiş korku, hepimiz için aslında tanıdıktır. Hareket etmek isteriz, ama bir türlü edemeyiz. Sanki felç olmuşuzdur. Bir güç, bizi engellemekte, yani bedenimiz, benliğimizi dinlememektedir.

Dinlerin astral seyahate bakışı nedir?

Dinsel öğretilerin hemen hepsinde astral çıkışa yer verilmiştir. Örneğin Hint öğretilerinde, insanın üç bedenden oluştuğu bildirilir. Bunlar, fiziki, esir ve ruhsal bedenlerdir. Teoist düşüncede ise insan bedeninde evrenin mutlak enerjisinin bir zerresinin depolandığı ve bu enerjinin ruhsal bir varlık olduğu öğretilir. Bu ruhsal enerji, eğitim ve öğretim sonucu fiziksel bedenin dışına çıkarılabilir. Sadece doğu inançlarında değil; batıda da aynı türde yaklaşımlar görülür. Hemen hemen tüm astral çıkış olaylarından sonra insanların görüşleri büyük değişikliklere uğramaktadır. Tabii ki değişime uğrayan temel görüş, ölüme karşı duyulan korku yönündedir. Ölüm korkusu ve dehşet, hemen hemen yok olmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki astral yolculuk olayını yaşayıp da farkında olmayan sayısız insan vardır. Astral bedenle fiziksel beden arasındaki bağ, her iki bedeni birbirine bağlı tutmaktadır. Bu bağın kopmasıyla birlikte ölüm gerçekleşir. Belki de ölümün sırrı bu olayda gizlidir.

Hiç yorum yok